Administratörinloggning

Bilglas

Ett stenskott kan lätt bli en spricka som riskerar din körsäkerhet. Tänk också på att vindrutan står för ca 30% av bilens konstruktionshållfasthet och krockkudden på passagerarplatsen är beroende av att vindrutan ger stöd. Genom att låta laga ditt stenskott blir vindrutan lika stark som före skadan.
Vi byter vindrutor på de populäraste bilmärkena i Sverige.

Tumregler för när du måste byta vindruta

bilglas 02Om du har fått ett stenskott så vill du förhoppningsvis kunna laga din vindruta. Det som gör att du måste byta hela vindrutan är följande faktorer:

  • Om Stenskottet är större än en femkrona.
  • Om skadan finns närmare än fem centimeter från vindrutans kant.
  • Om skadan finns i förarens synfält. Synfältet definieras som 15 centimeter från rattens mittpunkt på båda sidorna.
  • Bilprovningen kan underkänna en trasig eller repig vindruta men det viktigaste är att din sikt blir märkbart försämrad särskilt i mörker och vid dåligt väder.


Kostnaden för att byta en skadad vindruta är en säkerhetsfråga för dig.

Kör inte omkring i en sönderrepad eller skadad vindruta detta kan vara mycket farligt vid dålig sikt eller vid en olycka. Kostnaden för ett byta av vindrutan täcks av ditt försäkringsbolag om du har en helförsäkring eller en halvförsäkring som innehåller glasskydd. Du måste dock betala en självrisk. Ett byte av bilrutor påverkar INTE bonusen för antalet skadefria år. Vi tar hand om allt administrativt arbete. Du behöver inte kontakta ditt försäkringsbolag. det gör vi.

Kontakta oss så byter vi din bilruta.

Kontakt

Glastjänst i Skellefteå
Uppfinnarvägen 52
931 42 Skellefteå

Tele: 0910-850 80
Fax: 0910-850 81

DIREKTKONTAKT

Gunnar: 070-390 26 36
gunnar@glastjanst.nu

DIREKTKONTAKT

Ronny: 073-098 41 25
ronny@glastjanst.nu